Thai talp-és lábmasszázs

Thaiföldön a talpmasszázs egészségvédelmi szempontból nagyon népszerű.
Lábak hordozzák a teljes testsúlyt, egy természetellenes környezetben (beton alapon).
A keleti masszázs azt tanítja, hogy a láb a test minden területéhez kapcsolódik. Ha dolgozunk a lábon, akkor az az egész szervezetre hatással van.
Elméletileg 7200 idegvégződés található a lábon, melyek csatlakoznak a belső szervekhez és szétterjednek a testben. Következésképpen a masszázs hatásosan stimulálja belső szerveket, funkcióit. Ez mellékhatások nélküli, nem toxikus, nem káros az egészségre.

Testnek szüksége van mozgásra, amelyet nagyrészt elfojt a nyugati társadalom mozgásszegény életmódja. Ez eredményezi az ízületek kötött mozgását, gerinc rugalmassága korlátozott lesz, gyengül az immunrendszer, és kialakul a betegség. Stresszes életmód, a nem megfelelő légzés és felületes, éber alvás és még hosszú listán lehetne sorolni, mi minden okozza a betegségeket.

Thai masszázs valódi megoldást kínál, hogy ellensúlyozza és visszafordítsa ezeket a tüneteket.
Thai talpmasszázs előnyei: javítja a nyirok és vérkeringést, immunrendszert támogatja, csökkenti a merevséget és javítja a rugalmasságot, stresszoldó, pihentetőbb alvás, javítja a koncentrációt, nyugalmat, jó közérzetet, hangulatot eredményez.


NEM AJÁNLOTT: súlyos szív és érrendszeri problémák esetén, terhesség, menstruáció, magas láz, fertőző betegség, nyílt sebek, törött láb vagy lábszárcsontok, vagy a teli gyomor.

Masszázs kivitelezése:
A masszázs során, ideális a laza ruházat, amely kényelmesen a térd fölé hajható. Az vendég a masszázs során kényelmesen ül.
Masszázs elején a talpakat kezeljük, amely magában foglal nyomás és dörzsölőtechnikákat, melyekkel megnyitjuk a Sen-ta 10 fő energia vonalat, amelyek az egész testen végig futnak a fejtetőn át a talpakig. A talp az egész testnek és a szerveknek a térképe. Stimulálásával képesek vagyunk, ösztönözni az elmét és a testet, visszaállítani a saját természetes egészséges egyensúlyát.

Masszázshoz kis "doktort" hívjuk segítségül. Ez egy kis fapálcika, mely használata során stimulálja a reflex pontokat a lábon, amelyek megfelelnek a test belső szerveinek. Hozzájárul ahhoz, hogy a szervezet általános jó közérzetét és egyensúlyát előmozdítása.
Ezután a lábszárakat masszírozzuk, itt is ez energiapályákon dolgozunk.
Miután a masszázsnak vége szükséges, hogy a vendég sok folyadékot (pl: szénsavmentes ásványvizet ; tisztító teát; stb.) igyon , hogy semlegesítse a méreganyagokat, tejsavat, amelyek felszabadultak a masszázs során.
Thai talpmasszázs szokásos időtartama egy óra, de lehet kombinálni egy 15 vagy 30 perces fej, kezek és váll masszázzsal.

Adatvédelem: Az oldalon megjelenő írásokra a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik, azaz mivel minden írás a sajátom, engedély nélkül kimásolni és máshol közzétenni az írásos engedélyem nélkül tilos! Kivételt képez ez alól, amikor a bejegyzés első sora kerül átemelésre, majd a folytatásért az oldalamra kattint az olvasó.