Lávaköves masszázs 

A lávaköves masszázs több ezer éves múltra tekint vissza, az amerikai indiánok, az indiaiak, a kínaiak, de egyes források szerint még az ősmagyarok sámánjai is használták gyógyításhoz a felmelegített, és testre helyezett köveket és ásványokat.

A lávaköves masszázs speciális masszázstechnikára épül, a masszázs elemeiben megtalálhatók az energiaközpontúság, az akupresszúra és az aromaterápia egyes elemei.

Lávaköves masszázs alatt egészen pontosan egy olajos masszázst értünk, amikor is 40-60 C-ra hevített lávaköveket /bazalt/ helyeznek fel a testre. Önmagában nem elég, hogy bazaltból van, azon belül is olyat kell választani, amelyik a megszokottnál intenzívebb mágneses erővel bír, így megfelelő mértékben tudja stimulálni a meridiánokat. Ezek a kövek csak az Egyesült Államokban találhatók. Folyómedrekből és tengerpartokról kerülnek ki, és sötét színüknek köszönhetően jól tartják a hőt. A köveket a négy elem: a szél, a föld, a víz és a tűz formálják, de a forgalmazók a biztonság kedvéért gondosan legömbölyítik éleiket.

A test különböző energiaközpontjai mentén helyezik el a nagyobb köveket, melyek itt fejtik ki jótékony hatásukat. A kezelés speciális masszázstechnikára épül, segíti az energiaáramlást és a stressz oldásával párhuzamosan javítja a közérzetet. Illóolajok felhasználásával fokozható a masszázs hatása.

A lávaköves masszázs pozitív hatását főleg a vérkeringés serkentésében, a nyirokkeringés javításában, méregtelenítésben, izomlazításban fejti ki, de ezen felül enyhíti az álmatlanságot és rendkívül jót tesz a bőrnek, mivel hő hatására az illóolajok jobban beszívódnak az emberi testbe.

A test ellazulása mellett a szellem is relaxál, a végeredmény pedig fizikai és lelki megújulás, kiegyensúlyozottság.

Adatvédelem: Az oldalon megjelenő írásokra a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik, azaz mivel minden írás a sajátom, engedély nélkül kimásolni és máshol közzétenni az írásos engedélyem nélkül tilos! Kivételt képez ez alól, amikor a bejegyzés első sora kerül átemelésre, majd a folytatásért az oldalamra kattint az olvasó.