Milyen gyakran javasolt a masszázs?

2021.11.01

- Milyen gyakran kell masszázsra járnom? ezt a kérdést gyakran hallom. Nem hiszem, hogy vannak konkrét vagy írott paraméterek arra vonatkozóan, hogyan és mikor kell masszázsra menni ... ez teljesen a Te választásod....

A válasz a panaszaidtól és fizikai szükségleteidtől, stressztől, érzelmi szükségleteidtől, és természetesen a költségvetésedtől függ. A rendszeres masszázsnak lesz a legtöbb előnye. Ideális lenne hetente vagy kéthetente egy masszázs, de nem biztos, hogy minden ember számára reális. Ne feled, ahogy egy rövid futás a futópadon nem készít fel egy maratonra, és egy saláta sem vezet el az álom alakig, így egyetlen masszázs sem képes helyrehozni több éves kárt.

Attól is függ, hogy mire van szükséged

Fájdalom kezelése:

Ha fájdalomcsillapításra vagy más egészségügyi problémákra kell, akkor gyakrabban lesz masszázsra szükséged. A legtöbb esetben a fájdalom kialakulás után a terapeuta hetente egyszer vagy kétszer masszázst javasolhat a gyógyulás során.

Krónikus betegség estén, általában hetente vagy kéthetente ajánlott egyet, de ez a test állapotától is függ. Ha észreveszed, hogy fájdalom néhány napon belül visszatér, valószínűleg ideje újra felkeresni a masszőrt. Ha egy héttel később fájdalommentesnek érzed magad, elkezdheted az időt növelni a találkozások között. 

A fájdalomcsillapítás során az emberek általában úgy találják, hogy kezdetben gyakoribb kezelésre van szükségük. Ahogy az izmaid ellazulnak és a gyógyulás megkezdődik, a találkozások gyakorisága csökken. Tapasztalatom szerint egy 10 alkalmas bérlettel, heti két alkalommal, több éves letapadásokat sikeresen tudunk kezelni. 

Stresszoldó:

A stressz kezelése ugyanolyan fontos az egészséged szempontjából, mint a diéta és a testmozgás. A stressz valójában akadályozhatja az edzőteremben és a helyes táplálkozással végzett kemény munkát. A masszázs segíthet csökkenteni a feszültséget, csökkenti a magas vérnyomást és csökkenti a kortizolszintet a szervezetben. A havi egyszeri/kétszeri masszázs, jótékony hatással lehet a stressznek, a  testre  és elmére gyakorolt ​​negatív hatásainak kiküszöbölésére.

Mégis akkor mi lenne az ideális?

Ideális esetben a legtöbb terapeuta úgy gondolja, hogy mindenkinek hetente egyszer vagy gyakrabban kellene masszázst kapnia, de rájövünk, hogy nem egy ideális világban élünk, és a jelenlegi világ korlátaival kell dolgoznunk. Ennek ellenére a legtöbb terapeuta azt javasolja, hogy legalább havonta egyszer vegyél részt egy masszázson, hogy megőrizd testi egészséged és megelőzd a stressz felhalmozódását. Valójában ez rajtad, mint ügyfélen múlik, és függ a fizikai szükségleteidtől .


Mit engedhetsz meg magadnak?

Sokak számára előfordulhat, hogy a rendszeres masszázs nem kerül bele a költségvetésbe. Lehetőséget kínálok, hogy megfizethetőbb legyen, ilyenek áraim, akcióim, bérlet lehetőségeim.  

Légy kedves magadhoz és enged meg ,

hogy a masszázsterápia szerves része legyen

mentális, fizikai és érzelmi egészségednek!

Szeretettel várlak!

Jogi nyilatkozat :A bejegyzésben bemutatott tartalom nem orvosi tanács, és nem tekinthető annak. Nem professzionális tanácsadás, diagnózis vagy kezelés helyettesítésére sem szolgál. A bejegyzés tartalmának használata kizárólag a saját felelősségére történik.

Adatvédelem: Az oldalon megjelenő írásokra a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik, azaz mivel minden írás a sajátom, engedély nélkül kimásolni és máshol közzétenni az írásos engedélyem nélkül tilos! Kivételt képez ez alól, amikor a bejegyzés első sora kerül átemelésre, majd a folytatásért az oldalamra kattint az olvasó.