ÉN-TE-Ő-MI IDŐNK

 Mesés csoport lányoknak, asszonyoknak,

 kismamáknak, anyukáknak

Manapság nagyon elfoglaltak vagyunk, hogy lépést tudjunk tartani az élettel. A sok teendőnk mellet elveszítettük a kapcsolatot érzéseinkkel, azokkal a dolgokkal, amik kinyitják a szívünket.

A mesecsoportot azért hoztam létre, hogy bárki őszintén, nyugodtan tudja kifejezni önmagát anélkül, hogy félne vagy szégyenkeznie kellene.

A mesékben nagyon sokszor olyan tartalmakkal találkozhatunk, melyek különböző életszakaszainkat tükrözik vissza. Szimbolikus formában benne vannak a lelkünkben csapongó viszályok. Lehet, hogy gyerekkorunkban nem volt lehetőségünk mesehallgatásra, de az már csakis rajtunk múlik, hogy felnőttként elfogadjuk e a mesék üzenetét.

A mesemondás, mesehallgatás régen a felnőttek kiváltsága volt, csak később lettek a gyerekek számára is "fogyaszthatók". Szinte minden élethelyzetnek megvan a maga mesebeli párja. 

A mesékben megtalálhatjuk, milyen férfivé, nővé válni, szülőnek lenni, szeretni, szerelemért megharcolni, megvívni a mindennapok harcait, megöregedni vagy akár meghalni és még sorolhatnám...

"Carl Gustav Jung svájci pszichiáter megfigyelte, hogy az egyetemes irodalom történetei, a mítoszok és a mondák jól körül írható témái valamilyen formában az emberek életében is megjelennek. Ezeket a kollektív tudattalanból eredő, egyetemes motívumokat nevezte archetípusnak, amelynek jelentése őskép."

A mesékből számtalan módszer és megoldás tárul elénk, amelyeket kellő nyitottsággal a javunkra fordíthatunk.

Ha mesék ajtaján kopogtatunk, akkor egy másik világba léphetünk. Rátalálhatunk, támpontokat, mintákat kaphatunk a bennünk kavargó változás iránti ismeretlen vágy céljára és annak elérésére.

Csoportomban olyan meséket dolgozunk fel, amelyek érinthetik mindennapjaink próbatételeit. Kötetlenül megbeszéljük, tapasztalatokat cserélünk. Célom, hogy ez egy hosszútávú együttműködés legyen, és aki szeretné, annak ne engedjük el a kezét, aki pedig szeretne útra kelni, őt útjára indítjuk. 

A képek magukért beszélnek, bizony a mesékben, mi felnőttek is érintve vagyunk. 

Bővebb tájékoztatásért keressetek bátran! 

Képek forrása: 

www.deviantart.com

https://neighborhood-music-stapleton.ticketleap.com

https://de.fanpop.com

www.beautifuldecay.com

Adatvédelem: Az oldalon megjelenő írásokra a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik, azaz mivel minden írás a sajátom, engedély nélkül kimásolni és máshol közzétenni az írásos engedélyem nélkül tilos! Kivételt képez ez alól, amikor a bejegyzés első sora kerül átemelésre, majd a folytatásért az oldalamra kattint az olvasó.