Bambuszmasszázs

A bambuszmasszázs nem egy új egzotikus kezelés. A kínai, indonéz és japán kultúrák úgy tartják, hogy a bambusz előnyös az életenergia, a jólét, a hosszú élettartam, a szexualitás és a termékenység szempontjából. Keleten a bambusz az egészség, a szerencse és az örök fiatalság szimbóluma. Ez a főleg Kínában és Japánban elterjedt növény jelentős mennyiségű szilíciumot, káliumot, betainot és kolint tartalmaz a szárában.

A bambuszmasszázs egy terápiás masszázs, amely megszabadít a legmakacsabb csomóktól, izomfeszültségtől. Mélyen behatol az izmokba, csökkenti a görcsöket és enyhíti a stresszt. A fájdalom és a feszültség oldódik. Nyugodtnak, felfrissült leszünk és megfiatalodva érezzük magukat a kezelés után.

A bambuszmasszázs több különböző formájú és méretű bambuszdarabbal történik. Úgy gondolják, hogy a test bambusz általi stimulálása lazítja az izmokat azáltal, hogy elvezeti a méreganyagok felhalmozódását, ami a rossz keringésből ered, nagyjából hasonló, mint ami a mélyszöveti munkával vagy a Trigger-pont aktiválásával történne. A szervezet természetes reakciója a stresszre, legyen az fizikai, mentális vagy érzelmi feszültség; a krónikus feszültséget az izmok csomóját okozza, ami viszont izomfájdalmakhoz és csökkent rugalmassághoz vezet. A bambuszmasszázs megfordíthatja ezt a ciklust, megújíthatja a testét és megnyugtathatja az elmét.

Milyen előnyei vannak a bambuszmasszázsnak?

A bambuszmasszázs a hagyományos masszázs minden előnyét biztosítja, a bambusz által nyújtotta nyomás hozzáadott előnyével.

A többi hagyományos masszázstechnikához hasonlóan a bambuszmasszázs előnyei a kezelés befejezése után is sokáig tartanak, de az eredmények mélyebbek és tovább tartanak. Ráadásul remek érzés.

A feszes izmokat edzés, stressz vagy olyan munka okozhatja, amely hosszú ideig történő számítógépes munka következménye. A bambusz elősegíti a mély ellazulás érzését, és kisebb nyomás szükséges a feszültség, a fájdalmak enyhítéséhez és az egész test feszes izmainak lazításához.

Bármi legyen is az oka, a bambuszmasszázs fel tudja oldani a feszültséget, és kipihentnek, felfrissültnek érezhetjük magunkat a kezelés után.

A közelmúltban a bambuszmasszázs előnyeit világosan felértékelték és tudományosan megértették. Gyakran használják a hagyományos nyugati orvoslás mellett betegségek kiegészítő kezelésére és izomfájdalmak enyhítésére.

A lelki egészségért

A bambusz masszázs javítja az alvás minőségét és segít az álmatlanságban. Ezenkívül fokozza a mentális jólétet és javítja a depressziót, és ösztönzi a szervezet természetes gyógyító képességeit, felszabadítva az endorfinokat, a szervezet természetes fájdalomcsillapítóit.

Természetes méregtelenítés és fogyás

A bambuszrudak gördülése és simítása stimulálja és felmelegíti a testet, ami javítja a vérkeringést az egész testben, a szívben és a tüdőben, és segít eltávolítani a stagnáló méreganyagokat. Hasonlóképpen javítja a nyirokelvezetést és a felesleges folyadékok eltávolítását. A bambuszmasszázs tehát tökéletes kezelés a méregtelenítő és/vagy fogyókúrás program részeként.

Előnyök a sportoló emberek számára

A mélyszöveti masszázshoz hasonlóan a bambusz intenzív kezelés révén oldja a feszültséget a nagyobb izmokban. Ez a mélyszöveti masszázs hatékony azoknak a futóknak és kerékpárosoknak, akik feszesnek érzik lábukat.

Segítség az irodai dolgozóknak

A bambuszmasszázs előnyös az ülő munkát végző számára, hogy megnyugtassa és enyhítse a nehéz és fáradt lábak fájdalmát. A masszázs során az izmok nyújtása és megnyúlása előnyös azok számára, akik a testtartás egyensúlyhiánya miatt megrövidülnek az izmaik.

Fokozott rugalmasság

Azok számára, akik nyak-, váll- vagy hátfájásban vagy merevségben szenvednek, a bambusz kezelésének hatására; a simítás és az intenzív fogások fokozott rugalmasságot és fájdalomcsillapítást biztosítanak.

Sérülések rehabilitációja

A bambuszmasszázs felgyorsíthatja a sérülések gyógyulását. Endorfinokat szabadít fel, amelyek fokozzák a test természetes fájdalomcsillapítását. Idővel a masszázs tisztán fiatalító, relaxációs és stresszcsökkentő célokat szolgál.

Bambusz masszázs ellenjavallatai

 • Fertőző betegség
 • Láz
 • Akut gyulladás
 • Daganatos betegség (a végstádium kivételével)
 • Friss trauma, műtét utáni állapot
 • Hámhiány
 • Előrehaladott csontritkulás
 • Be nem állított magas vérnyomás
 • Nem kezelt szív- és keringési problémák
 • Visszeresség (az érintett végtagot nem szabad masszírozni, de máshol lehet)
 • Legyengült, alkoholos, beszámíthatatlan állapot
 • Trombózis
 • Terhesség - nem általános kizáró ok
 • Menstruáció - masszázs egyéni mérlegelést és döntést igényel.

Legalább 10-12 kezelést javasolt, különösen az évszakok váltakozásakor, amikor a szervezet a legnagyobb terhelésnek van kitéve.

Jogi nyilatkozat :A bejegyzésben bemutatott tartalom nem orvosi tanács, és nem tekinthető annak. Nem professzionális tanácsadás, diagnózis vagy kezelés helyettesítésére sem szolgál. A bejegyzés tartalmának használata kizárólag a saját felelősségére történik.

Adatvédelem: Az oldalon megjelenő írásokra a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik, azaz mivel minden írás a sajátom, engedély nélkül kimásolni és máshol közzétenni az írásos engedélyem nélkül tilos! Kivételt képez ez alól, amikor a bejegyzés első sora kerül átemelésre, majd a folytatásért az oldalamra kattint az olvasó.