Alakformáló kezelés 

Eleged van a makacs narancsbőrből? 
Szabadulj meg tőle!
Kérj időpontot egy komplex kezelésre

A vákuummasszás és a testtekercselés élettani hatásai a szervezetre

Mi is az a cellulit? 

A cellulitot a bőr alatti zsírszövet nem gyulladásos eredetű elváltozásaként definiálhatjuk. A zsírsejtek normál állapotban 1-2 milliméteresek, de a celluit esetében eredeti természetes méretük akár tízszeresét is elérhetik. A felfúvódott zsírsejtekben salakanyagok, anyagcsere végtermékek tárolódnak. Ezek nyirokfüggőek, vagyis nem a vérkeringés, hanem a nyirokkeringés szállítja el őket. A nyirok nem áramlik magától, a nyirok csak akkor kering, ha mozgunk. Ilyenkor ugyanis az izompuma neki nyomja a bőrnek. Ahhoz hogy megfelelően működjön, az izompumpára van szükség, amelyet a feszes bőr ellennyomása és a feszes kötőszövet biztosít. Ha az izompumpa valamilyen oknál fogva nem tud megfelelően működni, akkor a bőr ödémás elpuhulásával kezdődik a narancsbőr kialakulása, amelynek jellemzői a tapintásra kis csomók, többnyire hideg, sápadt bőr. Ezután szivacsos zsírpárnák mutatkoznak a felső combon és a csípőn. (Schmidt, 1998)

NEM TEHETSZ RÓLA, DE TEHETSZ ELLENE !

Komplex kezelési csomag

- Testtekercselés: Body-wrappig egyszerre formálja az alakot és hatékonyan küzd a cellulittal szemben. A kezelés alatt felkenünk egy vérbőséget fokozó krémet ,és a helyes kompressziós technikával körbetekercseljük a vendéget. Ez a szoros bandázs elősegíti a nyirokáramlást. A krém speciális hatóanyaga a kötőszövetet feszesebbé teszi, és a zsírszövet anyagcseréjét is felgyorsítja. A tekercselés alatt a 20 perc aktív mozgás, a bandázs nyomás és az aromaterápia együttesen látványos javulást eredményez. A bőr már az első alkalom után simább és feszesebb lesz és javul a vérkeringés. A kezelést 8-10-12 alkalommal megismételve már jelentős, cm-ben mérhető csökkenés érhető el

Vákuummasszázs:  A köpölyözés, más néven vákuumterápia célja főképpen a salakanyagok eltávolítása, az áthangolás, az új egyensúly kialakítása. A köpölyözés olyan speciális ingerterápia, amely a le-, illetve kivezető eljárások közé tartozik. Célja a salakanyagok eltávolítása. "A vákuummasszázs gyakorlatilag a köpölyözés modern változata. A vákuummasszázs egyesíti magában a hagyományos köpölyözést és masszázst. A masszázs a test felületén végzett holisztikus terápia. Az izomszövetekben feszültség és méreganyagok felgyülemlenek, melyek feloldásával, segíti a test ellazulását és hatékony működését. A 21. századra a masszázs az egyik legfontosabb kiegészítő kezeléssé vált és elismerik az egészségmegőrző hatását. (Bosler, 2007.) (Kavanagh, 2008.)" 

Nyirokmasszázs, hullámmasszázs : A salak- illetve méreganyagok testünkből történő eltávolítása kulcsfontosságú egész szervezetünk megfelelő működése szempontjából. A hullámmasszázsnál egy gyengéd gépi masszázstechnikát alkalmazunk, amellyel egyrészt a szövetek között felhalmozódott nyirkot a törzs felé irányítjuk, másrészt a nyirokerek működését serkentjük, azokat aktívabb összehúzódásra bírjuk rá. A 20-30 percen át tartó kezelések minden alkalommal látványos, és egyre tartósabb eredményeket biztosítanak.


Mint minden kezelésnek, ennek is vannak ellenjavallatai: 

 • Vérzékenység, 
 • trombózis, érgyulladás, 
 • nyirokcsomó gyulladás, nyirokérgyulladás, 
 • véralvadásgátló szedése, 
 • veseelégtelenség, 
 • daganatos betegségek, 
 • májcirrózis/ májzsugor, extrém magas vérzsír szint,
 •  köszvény, 
 • fertőző betegségek, 
 • lázas állapot, 
 • szívinfarktus után fél évvel, 
 • előrehaladott érelmeszesedés
 • daganat
 • terhesség
 • magas vérnyomás 

A sikerhez még pár apróság

3-4 órával kezelés előtt már ne egyél!

Alkoholt, szénsavas italokat ne fogyassz! 

Napi 2,5-3 liter folyadék fogyasztása javasolt, ami lehet víz, gyógytea.

Kezelés előtt ne napozz, szoláriumoz, szaunáz! 

Kezelés után 6-8 óráig ne zuhanyozz! 

 Adatvédelem: Az oldalon megjelenő írásokra a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik, azaz mivel minden írás a sajátom, engedély nélkül kimásolni és máshol közzétenni az írásos engedélyem nélkül tilos! Kivételt képez ez alól, amikor a bejegyzés első sora kerül átemelésre, majd a folytatásért az oldalamra kattint az olvasó.